Sziasztok!
Ahogy megígértem elhoztam Nektek a receptet!
:)
Hozzávalók:
Tésztához:
6 db felvert tojásfehérje
6 db tojássárgája
6 ek kristálycukor
6 ek víz
6 ek liszt
4 ek kakaópor
4 ek olaj
1 kk fahéj
12 g sütőpor
Krémhez:
5 dl habtejszín
14 dkg porcukor
10 g zselatin fix
1 ek vanília aroma
Csokoládé töltelékhez:
7 dkg vaj
1 tk. olaj
15 dkg étcsokoládé
Csokoládé mázhoz:
Olvasztott étcsokoládé
Elkészítés:
1.Lépés
A tojásokat ketté választjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.
2.Lépés
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral.
3.Lépés
Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a fahéjat, a vizet, az olajat és két kanálnyit a felvert fehérjéből.
4.Lépés
Óvatosan beleforgatjuk a maradék felvert fehérjét.
5.Lépés
Kivajazott és lisztezett közepes méretű tepsibe töltjük és 180℃-on kb. 15 percig sütjük.
6.Lépés
A krémhez elkezdjük felverni a habtejszínt. Ha elkezd növekedni a térfogata, hozzáadjuk a zselatin fixet.
7.Lépés
Ezután beleöntjük a porcukrot és a vanília aromát és kemény habbá verjük.
8.Lépés
A tésztát félbe vágjuk.
9.Lépés
Az alsó lapon elegyengetjük a krém felét és negyed órát pihentetjük.
10.Lépés
A csokoládé töltelékhez összeolvasztjuk a vajat az olajjal.
11.Lépés
Beleolvasztjuk az apróra tördelt étcsokit. Állandó kevergetés mellett szobahőmérsékletűre hűtjük.
12.Lépés
Elterítjük a krémen és hagyjuk megdermedni.
13.Lépés
Ha a csoki megdermedt, akkor rákenjük a krém másik felét.
14.Lépés
Rátesszük a piskótalapot.
15.Lépés
Olvasztott csokival lekenjük.
16.Lépés
Tálalásig hagyjuk hideg helyen megdermedni.
Remélem Ti is megpróbáljátok a kinder pingui szeletet elkészíteni, sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá!
Mi imádjuk!:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése